Sałatka z indykiem i sosem czosnkowym
Wartości odżywcze potrawy
Składniki całej potrawy: 1038,2g
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
568,7 |
63,9g
|
31,9g
|
20,4g
|
15,3 |
4,9 |
Składniki połowy potrawy:
519,1g
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
284,3 |
32g
|
15,9g
|
10,2g
|
15,3 |
2,4 |
Składniki dla porcji 100g
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
54,8 |
6,2g
|
3,1g
|
2g
|
15,3 |
0,5 |
Sałatka ze smażonym indykiem jest bogata w białko. W surowych warzywach znajduje się mocna dawka witamin i składników mineralnych.
Składniki
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
56 |
4,9g |
7,7g |
0,7g |
10 |
0,8 |
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
16 |
0,9g |
2g |
0,2g |
15 |
0,3 |
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
27 |
0,9g |
5,3g |
0,2g |
15 |
0,8 |
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
15 |
0,9g |
2,4g |
0,2g |
30 |
0,7 |
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
16 |
0,7g |
3,1g |
0,1g |
15 |
0,5 |
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
9,9 |
0,4g |
1,8g |
0,1g |
15 |
0,3 |
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
57,2 |
0,2g |
0g |
5,9g |
15 |
0 |
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
227,3 |
50,7g |
0g |
2,7g |
0 |
0 |
Pokrojona w małą kostkę
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
124 |
3,6g |
5g |
10g |
11 |
0,6 |
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
15 |
0,6g |
3,1g |
0,1g |
30 |
0,9 |
Wyciskany praską
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
5,3 |
0,2g |
1,4g |
0,1g |
5 |
0,1 |
|
Kcal |
Białka |
Wegl. |
Tł. |
IG |
ŁG |
0 |
0g |
0g |
0g |
0 |
0 |
Przygotowanie:
- Umytą sałatę lodową pokroić.
- Paprykę czerwoną i żółtą, ogórki, pomidory pokroić w kostkę.
- Cebulę czerwoną posiekać w piórka.
- Dodać oliwki.
- Pierś z indyka pokroić w kostkę i usmażyć na patelni bez tłuszczu i dodać do reszty składników.
- W małej miseczce wymieszać: czosnek wyciśnięty praską, jogurt grecki, oregano i sól. Gotowy sos czosnkowy dodać do innych składników i wszystko razem wymieszać.